Caravantraining


Een caravantraining vol tips en trucs!

In een halve dag leren manoeuvreren met uw caravan!

Uw caravan is een kostbaar bezit waar u lang plezier van wilt hebben. Het rijden – en met name manoevreren – is niet altijd eenvoudig. Goed kunnen manoeuvreren betekent zeker van jezelf zijn, minder kans op beschadigingen en dus ook méér genieten van de caravan!

Beter omgaan met uw eigen caravan leert u op de caravantraining bij Rijschool Gökçe! Deze training duurt een dagdeel; ochtend, middag of avond. Hiervoor hoef je geen aparte examen voor te doen, wel is vereist om een BE- rijbewijs te hebben!

Technische eigenschappen van auto en caravan

Het rijgedrag van uw caravan word beïnvloed door de caravan, door de belading en door de auto die ervoor staat. Daarom begint de training met een analyse van de eigen auto-caravancombinatie. U leert over de eigenschappen van uw auto en caravan en over de invloed ervan op uw rijgedrag.

De juiste aankoppeling

Een caravan moet goed aan de trekauto zitten, rekeninghoudend met de wettelijke regels en veiligheidsvoorschriften die zeer belangrijk zijn. We staan uitvoerig stil bij – en praten over – de juiste kogeldruk, over stabilisatoren in relatie tot ABS, enz

Juiste belading een vereiste

Het rijgedrag wordt beïnvloed door een goede gewichtsverdeling (aan welke kant is uwcaravan het zwaarst?), goede schokdempers en een juiste bandenspanning. Het is een ‘beladen’ begrip in de caravanwereld en het komt bij de training ter sprake. Het technische deel ronden we af met voorlichting over de banden en de elektrische aansluiting.

Snel je rijbewijs halen? Neem direct contact met ons op via: info@rijschoolgokce.nl of 0615409256